top of page

#FoodPorn

Des del seu naixement, Instagram ha obtingut al voltant de 600 milions d'usuaris actius cada mes. 300 dels quals realitzen una connexió diària, segons fonts de la plataforma. La xarxa social ha publicat que aproximadament es pugen 95 milions de fotos i vídeos diaris, que obtenen un total de 4,2 milions de "m'agrada". En observar aquestes dades, no és d'estranyar que l'evolució de la xarxa hagi anat més enllà del "compartir", i la gastronomia n’és conscient.

El concepte o hashtag popular del "FoodPorn", nascut a través d'Instagram, ho demostra. Aquest no només s'utilitza per compartir fotografies de menjar altament calòric, sinó que el seu significat ha anat més enllà i ara fa referència a qualsevol tipus de menjar altament desitjable, sigui calòric o no.

Encara que pugui semblar un tema més per a usuaris aficionats, en el món dels instagramers podem trobar infinitat de comptes especialitzats. Des de les millors braves de Barcelona a plats internacionals. Així doncs, a la secció de Gastronomia de Linkiet hem volgut fer un petit rànquing dels millors comptes #FoodPorn d'Instagram.

  1. @sprinklesforbreakfast. Amb un total de 40.300 seguidors, la nord-americana Lindsay Nathason ens enlluerna amb la seva porció dolça. El seu compte està especialitzat en menjar ensucrat. Allà podrem trobar obres que van des de diferents cremes, gelats, galetes, pastissos i molt de sucre. Tot això reflectit en les seves diferents fotografies que no és casualitat que siguin clares i de to pastís.

  1. @Chippruson. Amb un total de 58.100 seguidors, el compte xinès s'ha especialitzat en el pa. Un tema aparentment senzill i amb poca varietat al que el compte ha donat joc, però sobretot ha demostrat la seva diversitat. Un perfil idoni per als amants del pa, ja que aquí es troben productes de totes les mides, colors i procedències. Es juga amb el color càlid a les fotografies, per fer referència a la temàtica, però també per crear aquesta sensació de proximitat entre els usuaris i els pans que s'ensenyen.

  1. @Thefeedfeed. Amb un total d'1 milió de seguidors, aquest perfil d’Instagram recull tot el contingut associat al veritable FoodPorn. Aquí podem trobar des de pastissos de fruita fins a pizzes. El seu extremisme, del que és sa al que és calòric, ha fet que el seu públic sigui variat. I la creativitat dins d'aquest espai no podia ser menys, ja que el contingut que es publica forma part de les col·laboracions existents entre els usuaris de la comunitat foodie.

  1. @Japanase_taste. Amb un total de 17.300 seguidors, aquest compte dedica el seu contingut a exposar la cultura japonesa mitjançant els seus plats. Aquí es publiquen delicatessens que van més enllà del popular sushi, encara que també el trobem camuflat entre la infinitat de plats que s'ensenyen. A diferència d'altres comptes que poden associar-se amb el concepte de "postureo", aquest perfil destaca per la seva senzillesa.

  1. @Acouplecooks. Amb un total de 53.900 seguidors, aquest compte pertanyent a una parella d'Indianapolis ofereix als seus usuaris healthy food. En la majoria de les seves imatges trobem plats que alhora de ser deliciosos són saludables.

  1. @bravasbarcelona. Aquest compte té més de 10k de seguidors i més de 600 publicacions. Des de 2009 es dedica a recórrer Barcelona per descobrir els matisos que ofereixen els diferents bars pel que fa a la patata brava. Fa un review tant dels preus, com de la grandària de la ració, així com de les salses en què es banya la tapa.

Pot semblar una simple estratègia de màrqueting, o millor dit, gastromarketing, però no és una casualitat que el hashtag més popular de tendència foodie s'hagi utilitzat 74 milions de vegades. La popularitat del món gastronòmic a internet, sobretot en xarxes socials com Instagram, ha incrementat la tendència de crear perfils, com els anteriors, exclusius de temàtica gastronòmica.

És curiós com fa uns anys era una excentricitat passar-se el dia a la cuina, i ja no diguem treure-li fotos, mentre que avui en dia el més normal és treure el mòbil per immortalitzar el plat que acabes de preparar o el que t'acaben de servir en el teu restaurant favorit.

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page