top of page

Les pastisseries barcelonines es preparen per ‘fer el seu agost’ al Nadal

Estem a les portes del Nadal i tots els comerços es preparen per rebre’l amb els braços ben oberts. Ni cal dir que és l’època de l’any en la que més gastem i això ho han d’aprofitar. Uns dels establiments als que ens referim son las pastisseries, i és que comprem molta roba, molts perfums i moltes joguines però el que més comprem és menjar.

Qualsevol excusa és bona per a reunir-se al voltant d’una taula amb família, companys de feina o amics. Menjant, clar.

L’any passat, segons un estudi de l’auditoria Deloitte, els espanyols vam gastar una mitjana de 208 euros en menjar dels gairebé 700 que vàrem gastar en total a l’època nadalenca.

La Maria Eugenia, dependenta del Forn de Sant Jaume de Barcelona ho sap prou bé: “A partir d’ara començarà a haver una mica més de moviment, i això es nota. Ara el que canviarà del nostre dia a dia són els productes que vendrem”. El que més ven la Maria Eugenia són torrons, bombons, panteons i polvorons. “Els panteons de panses i rom i el de xocolata són els més venuts de tots”, assegura orgullosa. “I de torrons, els de clara cremada, perquè és molt bo, els fem nosaltres a mà aquí, i això es nota”.

Fotografia: Giselle León i Diego Alcívar

Una pastissera d’un altre comerç de Barcelona, la pastisseria el Foix de Sarrià, explica que ja s’estan preparant “per a una temporada forta”. És la Mercè, que diu que segurament contractaran a alguna persona perquè els doni suport a la pastisseria durant questes dates tan assenyalades. “Tot dependrà de com anem veient les comandes que anem fent”, diu amb esperança de que vagi tan bé com l’any passat.

De nou, no falla, panteons i torrons són els productes estrella: “El torró de crema catalana és el millor que tenim. És un clàssic de la botiga i molta gent de Barcelona ve a buscar-lo expressament”.

Fotografia: Giselle León i Diego Alcívar

Aquestes dates són per a que tothom les pugui celebrar. I tothom és tothom. Que ningú es quedi sense poder provar totes i cadascuna de les delícies gastronòmiques que ofereixen les pastisseries per Nadal. És per això que moltes també ofereixen productes sense sucre. Ens ho explica la Mercè: “Fem torrons i tortells de reis sense sucre. En aquest sentit tenim molta varietat perquè tothom pugui gaudir del sabor del Nadal sense cap problema”.

El Nadal i els seus sabors conviden a donar un passeig per les pastisseries més tradicionals de la ciutat, que llueixen aparadors guarnits amb les millors gales i els millors dolços nadalencs. La Maria Eugenia diu que ho exposen tot amb decoració diferent, com “barres de torró, amb cava, llaços vermells... Tot fent goig”.

Les botigues esperen que això suposi un punt d’inflexió i hi hagi un increment de vendes important. Aquesta és per a ells la màgia del Nadal.

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page