top of page

ASSOLIR L’ÈXIT SENSE PERDRE DE VISTA ELS ORÍGENS

El Palau Robert presenta ‘El Celler de Can Roca: de la terra a la lluna’, una exposició que ens proposa un viatge gastronòmic al llarg dels 30 anys del restaurant gironí. La mostra repassa, a través de 31 plats, la trajectòria que ha dut als germans Roca a l’elit culinaria mundial.

Tradició, innovació, atreviment, humor, màgia, talent. Tots ells són adjectius que defineixen la història d’El Celler de Can Roca i que, com no podia ser d’una altra manera, estan presents en l’exposició que ofereix el Palau Robert de Barcelona sobre el prestigiós restaurant gironí. El Celler està de celebració. En aquest cas, el motiu no ve donat per cap premi sinó que és degut als 30 anys que ha complert al restaurant d’ençà que va obrir les seves portes l’any 1986. El Palau Robert commemora aquesta efemèride a través d’una mostra que explica el procés creatiu i la trajectòria ascendent de l’estrellat restaurant gironí.

L’exposició té una tesi central que gira entorn de la idea de que El Celler de Can Roca ha arribat fins a la lluna, però, tot i això, sempre ha mantingut un peu a terra, sense oblidar en absolut les seves arrels. Els Roca han aconseguit fer realitat els seus somnis sense desplaçar-se del seu barri. Així ho ha destacat a Linkiet Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia i comissari de la mostra.

31 plats projecten les diferents personalitats, mirades i aportacions del s tres germans Roca. Els visitants tenen l’oportunitat d’endinsar-se en una mena de calidoscopi creatiu que forma part del recorregut que comença i acaba en els orígens, en la barra del bar que encara tenen els seus pares al barri de Talaià, a les afores de Girona, el lloc on ells van anar desenvolupant el seu talent i passió pels fogons.

La mostra del Palau Robert reflecteix d’una manera molt gràfica com Joan, Josep i Jordi Roca han anat creant un univers creatiu propi a partir de la gastronomia, des de les seves diverses maneres de ser fins el cromatisme, el sentit de l’humor, els viatges arreu del món i les tecnologies.

El Celler de Can Roca, a més del reconeixement com a millor restaurant del món els anys 2013 i 2015, ha ocupat el top de la llista dels millors restaurants del món des del segon lloc quatre vegades. En el capítol de guardons individuals, cal destacar que Joan Roca va aconseguir els Chef’s Choice Award 2016, premi individual que l’acredita com a millor cuiner del món que atorguen els xefs que formen part de la llista dels ‘50 millors restaurants del món’, mentre que Josep Roca va ser reconegut com el millor sommelier 2005 per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia, i Jordi Roca va rebre el ‘World Best Pastry Chef Award’ el 2014 i el ‘Prix au Chef Pâtissier’ de l’ Acadèmia Internacional de Gastronomia el 2016.

Tres dels millors cuiners del món, amb estils i gustos totalment diferents, però que han aconseguit treballar de forma conjunta per fer que el seu restaurant creixi dia a dia.

“El Celler de Can Roca, de la Terra a la lluna” té un altre mèrit: explicar com funciona un restaurant d’alta gamma als ciutadans. I això comporta que l’espai, amb 21 pantalles emetent de forma simultània el que passa a tots els racons de l’establiment, sigui tant o més il·lustratiu i hipnòtic que les ulleres de 360 graus que permeten una immersió total al temple gastronòmic.

Els ciutadans podran gaudir d’aquesta mostra, de caràcter gratuït, fins al proper 23 d’abril de 2017 al Palau Robert de Barcelona.

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page