top of page

La Festa Major més exitosa trenca les expectatives

Dijous. Podria ser un dia lectiu a la Universitat Autònoma de Barcelona, però aquest dijous és diferent. És la Festa Major i com cada any tots els estudiants s’apleguen al campus.


L’activitat docent ha acabat a les 13 hores de la tarda coincidint amb el pregó de la festa. Aquest any el discurs ha estat a càrrec de la Karen Dayanna, estudiant de Psicologia, i en Martí Gibert, estudiant de Nanotecnologia. La Plaça Cívica ha estat l’escenari escollit per donar el tret de sortida a la festa.


Abans del pregó, l’ambient de festa ja es notava pels passadissos de les facultats i la gent començava a dirigir-se cap a l’epicentre de la festa, la Cívica. Hi hagi festa o no tothom considera aquesta plaça com l’epicentre de la universitat, doncs avui dia de Festa Major encara més. Un cop acabat el pregó i donant per començada la festa, l’ambient s’ha animat, la següent activitat que s’ha pogut veure ha estat la diada castellera de la UAB, i amb ella els ganàpies. Aquests han comptat amb les colles convidades de la UPF, els trempats i de la ZU, els arreplegats. La diada ha acabat amb uns castells davant de la biblioteca de comunicació i hemeroteca general.


Les barres que es troben a la plaça es comencen a omplir, aquí podem trobar estudiants, professors, personal de la universitat, antics alumnes o gent d’altres universitats. El que queda clar és que els estudiants esperen aquesta data en candeletes i això es deixa clar quan veiem la Cívica plena de gent. Queda clar que aquesta festa també és important per a antics alumnes, que aprofiten la data per visitar el campus i així retrobar-se amb amics o professors. És una festa que vol ser per a tothom, sobretot que no hi hagi cap tipus d’exclusió i pel que podem veure funciona, i cada any hi ha més gent que l’anterior, sent així una festa exitosa.

Comença el moviment a la Plaça Cívica|Nil Artiaga

Comença el moviment a la Plaça Cívica | Nil Artiaga

Cada any es realitza una gimcana d’una temàtica per conscienciar a la gent sobre un tema determinat. Aquest any l’activitat ha tingut el nom de Què FAS de festa?, i està relacionat amb els efectes de l’alcohol en la seguretat vial i en les relacions sexuals. Una altra activitat que hem trobat a la Cívica ha estat #RegalaparaulesUAB. Aquesta activitat consistia en omplir l’espai de paraules que ens agradin. La universitat s’omple d’activitats per a tots els gustos, donant així lloc a la gent que no lo agradi tant la festa. A la Cívica també podem trobar les barres de les diferents entitats o facultats, i podem trobar la fira d’entitats on hi ha informació dels projectes o serveis que ofereixen.


Les colles d’amics s’arrepleguen per dinar i així començar la seva festa particular. Podem veure com alguns grups tenen una ampolla de plàstic on tenen les seves begudes, i en preguntar ens diuen que en baixar del ferrocarril els han fet llençar les ampolles de vidre i canviar la beguda a aquestes ampolles de plàstic. Una altra iniciativa d’aquest tipus són els gots de plàstic reutilitzables. Amb això el que es vol intentar que la festa sigui més sostenible i es generi menys brutícia.

Sortida del ferrocarril | Alba Carreño

Sortida del ferrocarril | Alba Carreño

Ampolla alternativa a les de vidre| Alba Carreño

Comença la tarda i amb ella s’animen els diferents escenaris amb les actuacions, i la gent, totalment animada, gaudeix dels DJ’s i els concerts. Entre actuació i actuació l’espai s’omple de musica com La Pegatina, i hi predomina la música catalana. L’ambient és distès i podem trobar gent ballant o a la gespa parlant. Així és la festa, cadascú la viu a la seva manera. Conforme va passant la tarda, la Cívica ja no és l’escenari principal i la gent es comença a desplaçar a les diferents facultats. Un any més, l’escenari de la facultat d’Humanitats és el que està més ple, i aquí ens trobem que estan posant techno. Música tan variada com la gent que estudia a la UAB. Al voltat d’aquest també trobem diferents paradetes d’artesans que venen bijuteria.

Paradetes de bijuteria | Alba Carreño

Està clar que la Festa Major és important per a la universitat, però ho és més per a la seva gent. La gent gaudeix del campus en un ambient divertit i diferent del que es viu en dies de classe. Però aquest ambient és el que preocupa al deganat, que com cada any amplia la seguretat del campus per garantir que no hi hagin aldarulls a la festa. El que queda clar és que aquest any la Festa Major ha estat tot un èxit. Tots els anys ho és, però aquest any les expectatives s’han superat. En alguns escenaris a última hora de la tarda ja no hi cabia ningú. Es demostra que els estudiants tenen ganes de festa, i la Festa Major triomfa.


Anys enrere, la Festa Major acabava amb la sortida del sol, però des de fa cinc anys el deganat ha imposat una hora màxima, les 20 hores del vespre. En aquest moment, tots els participants comencen a buscar plans alternatius per continuar la Festa Major en un altre lloc que no sigui la UAB. Alguns tindran un final de festa lluny d’on la van començar.

Escenari de la facultat d’Humanitats | Alba Carreño

Escenari de la facultat d’Humanitats | Alba Carreño

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page