top of page

Alberto Fernández (PP) demana l'enderrocament de la Benaventurada perquè “no es converteixi en u


Font: Alex Cabrera

La calma ha tornat a Les Corts, on els veïns no estan gaire acostumats als incidents i als ensurts. Des de fa un parell de setmanes, el barri viu en un estat de neguit, de convulsió i de sorpresa. I sense voler-ho, també s’ha convertit en el punt més mediàtic de Barcelona. L’explicació és senzilla: uns ‘okupes’ han entrat a un edifici del carrer Benavent, situat al número 27, per convertir-lo en un espai d’oci alternatiu a la capital catalana.


El pols entre els veïns i els membres que han ocupat l’espai ha estat constant, fins que al final els Mossos d’Esquadra van accedir la setmana passada a l’edifici per fer fora els ‘okupes’ i tapiar tots els accessos. El mateix dia de l’expulsió de totes les persones de La Benaventurada (nom que li van posar els ‘okupes’), van aparèixer vigilants de seguretat privada contractats per l’amo de l’immoble. La identitat del propietari de l’edifici ocupat es desconeix encara avui dia, i els veïns reclamen a l’Ajuntament de Barcelona solucions per tornar a la calma i que marxin definitivament els “nous inquilins”.

L’Associació de Veïns del Camp Nou han reclamat l’atenció dels polítics municipals, tot i que han assegurat a Linkiet “que no han fet gaire cas d’aquest incident”. Un dels polítics que sí s’ha pronunciat és el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha demanat al consistori de la ciutat que derroqui l'edifici de la Benaventurada "perquè no es converteixi en un espai dels 'okupes' i torni un segon Can Vies".

En declaracions a Linkiet, el líder popular ha assegurat que els veïns del carrer Benavent "estan farts" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, indicant que moltes de les balconades de la zona mostren missatges en contra dels 'okupes' i contra l'actual Govern municipal. Entre els lemes de protesta, figuren lemes com ‘NO VOLEM CAN VIES II AL NOSTRE BARRI’ i ‘ NO OKUPES A BENAVENT’.

Fernández ha cridat els barcelonins a un "despertar per plantar cara a Colau", i ha recordat alguns col·lectius que ja ho han fet, com és el cas dels comerciants contra els manters i el sector hostaler per recuperar les terrasses, que van sortir fa un parell de setmanes a la plaça de Sant Jaume per reclamar la rectificació de l’espai de via pública que poden ocupar per desenvolupar el seu servei. "Barcelona no és la comuna comunista del partit d'Ada Colau", ha sentenciat el president del PP municipal, apuntant al descontentament general dels veïns per totes les actuacions que ha dut a terme el govern de Barcelona des que va començar el seu mandat.



Preguntat pel mitjà digital Linkiet, ha admès que si el propietari de l'edifici vol el seu enderrocament, l'Ajuntament pot facilitar aquesta tasca i que la problemàtica es resolgui sense problema, "però veiem que el consistori no vol influir en la decisió". El president del PP a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat a Colau que "se centri en els problemes reals, com el de la construcció d'una residència al carrer Benavent", projecte que segons el popular té un retard de més de 18 anys.


En representació dels ‘okupes’ ha parlat l’Adriana, una de les joves que han protagonitzat l’incident del carrer Benavent i que han vist La Benaventurada com un espai idoni per establir la seu d’un espai d’oci per al barri. L’Adriana ha assegurat al mitjà digital que des del primer moment es va parlar amb els veïns per establir horaris i activitats, “i ens va sorprendre l’acceptació que vam tenir al barri”. La jove, però, també ha mostrat la visió d’aquells que no els han donat suport en cap moment.

La porta ja és tapiada, i és impossible entrar, tampoc per les finestres. Els ‘okupes’ ja no hi poden fer res. Només cal esperar que l’Ajuntament i el propietari ordenin el seu enderrocament o, pel contrari, es rehabiliti. Segons fonts municipals, de moment només s’ha demanat al propietari que prengui una decisió el més ràpid possible per a que no es creïn més aldarulls com els viscut aquests dies al carrer Benavent.

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page