top of page

Tret de sortida a la lliga de futbol de la Vila Universitària

La residència d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona acull una competició que aquest any comptarà amb una participació rècord i algunes novetats molt significatives.

Dos residents en acció durant un dels partits amistosos de la pretemporada | Jordi Gaya Gas

Com cada any, a principis del mes de setembre, la Vila Universitària obre les seves portes a més de 2000 estudiants de la UAB que s’hi instal·len per residir-hi durant el curs. Durant la seva estada, la Vila s’encarrega de realitzar tota mena d’activitats per tal de dinamitzar l’ambient de la residència. Una de les més populars i tradicionals és la lliga de futbol, que es disputa setmanalment en el camp de futbol situat a l’extrem sud de la Vila Universitària. L’Any passat, la competició va comptar amb la participació de 13 equips, d’entre els quals en destaquem l’equip femení del “Santa Fe”, ja que era el primer cop en la història que es donava aquest fet. Sortosament, i amb algunes cares noves, el Santa Fe continuarà una temporada més en competició.

Les seves jugadores no estaran pas soles, ja que en aquesta nova temporada, iniciada durant aquesta setmana, hi participen un total de 20 equips, 7 més que el curs passat. Es tracta d’una dada històrica, ja que aquesta lliga mai havia comptat amb una participació tan alta. Això ha estat motiu d’orgull i satisfacció per a tota la comunitat vilatana, però en especial per al becari d’esports de la Vila Universitària, Vadym Pidhorodetskyy. En aquest segon any com a organitzador de la lliga, ha treballat diversos aspectes per possibilitar aquest gran increment en el nombre d’equips participants. La bona organització, la limitació dels equips a 10 jugadors, uns preus força assequibles (20 € per als residents i 40 per als no residents) i l’obertura de les inscripcions a aquests últims són algunes de les claus que ens assenyala com a possibles causants d’aquest èxit.

Vadym Pidhorodetskyy, durant una entrevista al camp de futbol de la Vila | Jordi Gaya Gas

En augmentar tant el nombre d’equips respecte el curs passat, l’organització ha hagut de replantejar l’estructura de la temporada, realitzant al final de la lliga una competició amb un format totalment diferent al que es realitzava fins ara. El becari d’esports de la Vila Universitària ens explica les novetats sobre com s’organitzaran les competicions futbolístiques d’aquesta temporada i algunes de les claus del seu èxit de participació.

Per a alguns nous residents com el Gerard Gaya, estudiant de 1r de Biologia Ambiental i porter de l’equip Banana Spliters, l’existència d’aquesta lliga representa un gran atractiu per a les vilatanes i els vilatans. Així ens ho explica: “Crec que té molt bona pinta aquest projecte que s’organitza des de la Vila, especialment per a aquells que juguem habitualment a futbol, ja que sempre és agradable trobar-te amb una competició així quan arribes a la teva segona casa, podent gaudir del futbol amb una certa organització”. A més a més, afegeix que hi ha molta gent de primer any inscrita i que tothom espera els seus partits amb expectació: “Esperem que les il·lusions que tenim dipositades en els nous equips es vegin recompensades amb una lliga on hi hagi qualitat futbolística, però sobretot on hi predomini el bon ambient”.

Per la seva banda, tot i que aquest any hi ha molts equips nous dins de la competició, també n’hi trobem un que competirà per quart any consecutiu. Es tracta del FC Rio Ebrio, un equip format per jugadors majoritàriament nascuts a les Terres de l’Ebre i que la temporada passada va fer el seu millor resultat, quedant segon a només un punt del vigent campió, Los Penes del Infierno, que aquest any ja no competeix.

Captura de pantalla de la nova eina utilitzada a la lliga de futbol de la Vila | gesliga.es

Aquesta setmana ja s’han disputat alguns partits de la primera jornada de lliga, com l’ajustada i polèmica victòria del Green Tema sobre el FC Rio Ebrio per 11 gols a 10 o la golejada per 15 gols a 3 del Potxoletos FC sobre el Casual Crew. Fins l’any passat, els jugadors es veien obligats a entrar al Facebook per consultar el calendari, els resultats i la classificació, que es penjaven en un grup destinat a aquesta finalitat. Aquest any, però, l’organització fa ús de gesliga.es, una pàgina web gratuïta des d’on es poden gestionar amb major facilitat i rapidesa els resultats, la programació dels horaris i la classificació d’una forma automàtica i fiable. A més a més, aquesta eina permet accedir a dades addicionals, com la consulta de sancions als jugadors, les lesions i altres tipus d’observacions o incidències.

La Vila Universitària i el seu personal, coneixedors de la importància d’aquesta lliga, estan posant més esforços que mai en aquest projecte. Ara només faltarà que els veritables protagonistes, els jugadors, hi posin l’esportivitat i l’espectacle.

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page