top of page

Els tallers de còctels com a alternativa als tallers de gin-tònics

La moda dels còctels i els gin-tònics també ha arribat a la ciutat de Barcelona. Fa uns anys que les copes baló i les ginebres d’importació són tendència als after-work o les copes abans de la festa, doncs els cubates de tota la vida han quedat relegats pels còctels tropicals i pel gin-tònic. Ara la tendència va més enllà. La curiositat ara està en saber preparar aquestes begudes.

El lloc que prenem com a referència és la botiga Cocktail Shop Barcelona, situada al carrer Roger de Llúria, 46. En el nostre cas, ens volen endinsar en el món dels còctels tropicals i estem segurs que en aquest curs aprendrem molt. En entrar a la botiga ens trobem amb un lloc acollidor, amb tot tipus de beguda i qualsevol cosa que es necessiti per realitzar un bon còctel. Ens rep la Gina, l’organitzadora dels tallers i també la gerent del local, qui ens assegura que aquesta experiència serà diferent i molt divertida.

Vista de la entrada per dins del local | María Guerrero

En l’espera per començar el taller ens trobem la Maria Marca i el seu marit. Els preguntem si és la primera vegada que realitzen aquesta activitat i ens diuen que no, que aquest és el tercer taller al que venen en aquest mateix lloc. “Divertit, dinàmic i sorprenent” és com el defineixen: “És la tercera vegada que venim, amb els còctels dels altres tallers hem triomfant tant en les reunions d’amics que ja tenien ganes de tornar. Aquest és un regal per l’aniversari del meu marit”.

Barregem i remenem

Ens donen pas a la sala on farem l’activitat. Un cop dins ens trobem amb tres taules llargues i tot el material disposat a sobre. Els que som principiants en la matèria no tenim ni idea de com es diuen els estris que utilitzarem. Per explicar-nos els còctels i tot el material tindrem a l’Andrea, un barman italià. Els combinats que prepararem seran: daiquiri, margarita blue, banana mamma i caipirinha. En total, som un grup de 13 persones. Els tallers són bastant reduïts per poder fer una bona classe. Ens trobem un noi que ve amb la seva parella. Es diu Javier Fernández i li han regalat aquesta experiència pel seu aniversari: “La veritat és que vinc amb ganes de passar-m’ho bé i de fer una cosa diferent”. Ens posem en marxa i comencem a barrejar, picar llima o remenar amb el got. El que queda clar és que ningú és un barman professional perquè cada còctel queda d’una manera diferent.

Sala on es realitzen els tallers amb tot disposat per començar | María Guerrero

Les dues hores que dura al taller estan a punt d’acabar i amb el que ens quedem és amb les receptes i els riures. La nostra valoració sobre aquesta experiència és molt positiva. Ens hem divertit i repetiríem. En sortir, escoltem com algunes de les persones que assistien al taller ja s’estan plantejant fer-ne un altre. Un que s’ho planteja és en Javier, que ens comenta que surt del taller encantat i que ha estat un bon regal. Té clar que vol repetir.

A Cocktail Shop Barcelona podem trobar tallers de còctels romàntics, còctels del món, còctels tropicals i també un de gin-tònics. També tenen l’escola Radical Bartending School, que està especialitzada en cursos per ser barman professional o per fer cocteleria acrobàtica.

Si tens curiositat pel món de la cocteleria, aquí et deixem un recull de llocs que pots visitar:

  • Cocktail Shop Barcelona: Carrer Roger de Llúria, 46, baixos. Aquí trobaràs tots els estris que necessitis. També tenen tallers per passar una bona estona i aprendre.

  • Slow Factory: Carrer París, 186. Podràs gaudir de diferents tallers de la mà d’especialistes. Si la teva empresa vol fer alguna cosa diferent i divertida, aquí et dónen l’oportunitat.

  • La Patente: Al carrer Villarroel, 123. En aquest lloc trobaràs diferents tallers, com per exemple el de gin-tònics i el de maridatge de cervesa.

  • Cocktails perquesi: Aquesta empresa no només fa tallers, sinó que també apropa la cocteleria allà on vulguis.

Tres dels diferents còctels que es van preparar al taller: Margarita Blue, Daiquiri, Banana Mamma | Maria Guerrero

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page