top of page

El Mercat Gastronòmada de les festes de la Mercè

La ciutat està de festa, és el dia de la Mercè i hi ha moltes coses que fer. La ciutadella cada any pren més protagonisme dins de les activitats. Tenim concerts, balls, espectacles, música en viu, diferents exposicions sensorials i el Van Van Market.

El parc de la Ciutadella avui està més viu que mai, hi ha festa i això es nota. La gent balla, canta i gaudeix de les diferents activitats que trobem, però cada cop està més a prop l’hora de dinar i això significa que el mercat gastronòmada tindrà molts adeptes. Només entrar ens crida l’atenció una caravana vintage. Ja sabem que en aquesta glorieta a prop del llac es troben els primers food-trucks. L’estètica del primer que ens trobem ens crida l’atenció, és la Creperie de Mariöne, una caravana a l’estil anys 20, rosa i blanca, amb unes flors que decoren la finestra de comandes. Pels envasos de Nutella que tenen ja sabem on ens prendrem les postres. En aquest primer sector ens trobem també Mex, dedicada a menjar mexicà, on predominaven els tacos i els natxos. Després teníem el Dolci i Salati, també de creps. La barra de begudes és l’espai més gran que trobarem en tots els sectors. Estrella Damm és un dels sponsors d’aquest mercat. Mentre fem cua o esperem que una taula quedi lliure, podem gaudir de l’espectacle “Man Drake”, que està dins el MAC festival.

La Creperie de Mariöne amb el Castell dels tres dragons de fons | María Guerrero

De camí al següent espai, que és el del Parlament, ens trobem amb diferents espectacles de dansa. De sobte, ens trobem sota un núvol gegant que és part de l’escenografia de “Le Monfort Théâtre”, també emmarcat dins el MAC festival. En arribar a la zona ens trobem un cartell lluminós on ens anuncien el Market. El cartell, un cop més, segueix amb una estètica diferent, semblant als cartells dels cinemes antics. Aquest sector té més vida que l’anterior, ja que hi ha més caravanes. Ens fixem que a l’hora que és, cap a les 13.30h, comencen les cues en algun dels food-trucks. Les taules estan totes plenes i l’ambient familiar predomina. Ens decidim per tastar alguna de les coses que trobem. El food-truck escollit és el Surf House, que està dedicat al menjar americà, i hi trobem hamburgueses, natxos i costelles caramel·litzades. Al costat d’aquesta trobem la caravana del Mosquito, un lloc de menjar oriental. Al voltat ens podem fixar que la varietat és molt semblant: hamburgueses, entrepans, menjar mexicà i oriental. En aquest mercat gastronòmada ens podem fixar en l’elaboració del menjar. En un primer moment pot semblar que siguin les mateixes coses de sempre, però quan ens fixem veiem que els plats estan més elaborats i semblen més de cuina d’autor que d’un lloc de carrer.

Peu de foto: Cartell d’entrada a la zona del Parlament | María Guerrero

Vista la zona de parlament, ens decidim per buscar més coses, i ens endinsem a l’eix central. Es comencen a fer moltes cues, i podem veure com la gent seu a la gespa del parc. Això es com un gran pic-nic. En aquesta part central ja podem trobar caravanes del Van Van. Una d’aquestes és la Caravan Made, originalment un restaurant situat a Molins de Rei que ha volgut ampliar la seva oferta amb un petit food-truck. Petite Bangkok és un altre que crida l’atenció. La seva cua i els colors de la caravana fan que tothom es miri la carta. La varietat en aquesta zona no és gaire diferent a les altres. En definitiva, el que es vol transmetre és el concepte de menjar de carrer. Dues caravanes que ens criden molt l’atenció són Pizza Truck, La Porchetta i Masala73. Aquestes dues últimes tenen una oferta més diferent. La Porchetta es centra en entrepans de porc a l’estil italià. De fet, damunt del taulell podem veure com van tallant el porc. El següent, Masala73, és de menjar vegetarià. Algunes altres de les gastro caravanes que es podien veure eren Reina croqueta, La Carletta, Mr. Frank and the Butis o Satan’s. En aquest espai només hi havia una dedicada al dolç, Chöck.

Aquest any, el mercat gastronòmada ha estat el més gran, i ha estat dividit en quatre espais: el Parc de la Ciutadella, el Palauet Albéniz, el Castell de Montjuic i, per últim, el parc de la Trinitat.

El Van Van Market comença a ser un mercat d’èxit a la nostra ciutat, i és per això que es fa més cops durant l’any. L’ambient festiu, vintage i de carrer fa que la gent tingui ganes de seure a la gespa a dinar i passar un bon dia.

Notícies destacades
Categories
Tags
No hay tags aún.
Xarxes
bottom of page